Culturism - CulturismFitness.ro

Acidul Alfa-Lipoic stimuleaza arderea grasimilor

Acidul Alfa-Lipoic stimuleaza arderea grasimilor

Acidul Alfa Lipoic este un acid gras care se gaseste in mod natural in fiecare celula a corpului. Acidul Lipoic este un antioxidant puternic ce elimina radicalii liberi care pot avea un efect negativ asupra sanatatii. Pe langa faptul ca este un puternic antioxidant, poate creste eficienta altor antioxidanti, precum vitamina C, vitamina E, sau coenzima Q10 si da o capacitate sporita organismului de a lupta cu radicali liberi. Acidul Alfa Lipoic ajuta la imbunatatirea vederi, regenararea ficatului si inlaturarea mineralelor nocive din organism.

[bullets_white]Sursele naturale de acid alfa lipoic sunt:

  • carnea rosie (cea mai bogata sursa)
  • spanacul
  • cartofii (mai ales coaja)[/bullets_white]

Suplimentele care contin Acid Alfa-Lipoic stimuleaza cresterea numarului de mitocondrii celulare. Mitocondriile sunt organite celulare intalnite în toate tipurile de celule. Acestea asigura organismului necesarul energetic, determina capacitatea de rezistanta la efort si poate influenta intr-o mare masura durata de viata a unei persoane.  Acidul Lipoic ajuta la protejarea mitocondriilor impotriva radicalilor liberi, care sunt produsi in timpul metabolismului, in mod natural. Acesta poate ajuta la arderea tesutului adipos, datorita proprietatilor sale de imitare a insulinei, grabind astfel eliminarea glucozei din sange si obliga organismul sa impiedice cresterea nivelului de insulina (factor care favorizeaza depunerea grasimilor).

Experimentele facute pe cobai in varsta a demonstrat ca suplimentarea cu Acidul Alfa-Lipoic, a crescut metabolismul energetic, impreuna cu cresterea numarului de mitocondrii celulare. In cazul cobailor obezi sa realizat o scadere in greutate, prin arderea tesutului adipos, datorita Acidului Lipoic.

Un alt experiment realizat pe oameni obezi cu o varsta mijlocie, carora li s-au administrat Acid Alfa-Lipoic 1.800 mg pe zi timp de 3 saptamani, a dus la scaderea in greutate prin arderea tesutului adipos. Rezultatele testelor arata ca Acidul Alfa-Lipoic este un supliment bun atat pentru arderea tesutului adipos cat si impotriva inbatraniri.

Add comment