Ardeii iuti cresc metabolismul

Ardeii iuti cresc metabolismul

Ardeii iuti cresc rata metabolica

Ardeii iuti cresc metabolismul, deoarece contin un compus activ pe nume capsaicina.
Capsaicina este o substanta care provoaca in momentul ingerarii senzatia de ardere, in contactul cu mucoasa bucala.

Cercetarile recente au demonstrat ca, suplimentarea cu capsaicina creste rata metabolica pentru cateva ore de la ingestie, declansand un efect termodinamic de incalzire a organismului, ajutand astfel la arderea unei cantitati mai mari de calorii. Aceasta functioneaza prin cresterea nivelului de epinefrina (adrenalină), care creste rata metabolica, marind consumul pentru utilizarea grasimi si transformarea acesteia in energie.

Cercetarile mai vechi au aratat ca, suplimentarea cu capsaicina inainte de masa (cu 30 de minute), reduc cantitatea consumului de alimente cu 8 %, iar capsaicina administrata cu suc de rosii, scade cantitatea de alimente consumate la o masa cu 28 %. Capsaicina are capacitatea de reduce senzatia de santietate, fiind foarte benefica in dietele de slabit.

Cercetarile efectuate asupra efectelor capsaicinei in organism arata ca aceasta substanta, ajuta in cazul durerilor cronice si la intarirea sistemului imunitar, prin distrugerea bacteriilor si a substantelor toxice din organism.
Scaderea nivelului colesterolului este un alt efect benefic provocat de capsaicina prin cresterea activitatii enzimelor responsabile de metabolismul grasimilor si scaderea cantitatii de colesterol, absorbit de organism.

O alimentatie bogata in alimente picante, cu un continut ridicat de capsaicina (in special ardeiul iute) poate ajuta la scaderea in greutate, prin arderea unei cantitati mai mari de grasimi, datorita cresterii metabolismului si reducerea senzatiei de foame.

 

Bookmark and Share
[Delicious] [Digg] [StumbleUpon] [Myspace] [Linkedin] [Twitter] [Facebook] [Google Plus]

0 Comentarii

Adauga comentariu


*