Culturism - CulturismFitness.ro
Arginina

Arginina

Arginina

Arginina

Arginina este un aminoacid neesential cu multiple roluri, printre care cresterea si dezvoltarea normala a organismului. Poate fi considerat un aminoacid esential doar in anumite etape ale vietii si anume in copilarie, la pubertate deoarece stimuleaza hormonul de crestere (GH), necesar cresterii si dezvoltarii corecte a organismului.

Arginina ajuta la recuperarea organimului dupa efortul fizic, datorita efectului pozitiv asupra sistemului imunitar, stimularea nivelului insulinei din pancreas si hormonului de crestere (GH) care au efecte pozitive asupra cresterii masei musculare. Datorita stimularii acestor hormoni este marita sinteza proteica prin transportul unei cantitati mai mari de aminoacizi in celula musculara avand ca rezultat cresterea masi musculare. De asemenea, arginina este folosita de catre organism pentru producerea de creatina necesara sintezei proteice, ajutand astfel la imbunatatirea performantelor fizice.

Organismul transforma Arginina in oxid nitric, un puternic agent vasodilator, care ajuta la pomparea si vascularizarea mai buna atat in timpul antrenamentului cat si pe parcursul intregii zile. Acesta ajuta la relaxarea vaselor sanguine si stimularea circulatiei prin cresterea fluxului sanguin in intregul organism. De aceea arginina este benefica atat pentru inima cat si pentru imbunatatirea potentei sexuale. Datorita efectului vasodilatator ajuta in cazul problemelor de varice prin stimularea circulatiei sanguine. De asemenea stimuleaza producerea de colagen, care favorizeaza elasticitatea pielii.

[checklist]Efectele generale ale Argininei

  • Stimuleaza hormonul de crestere
  • Mareste sinteza proteica
  • Inbunatateste sistemul imunitar
  • Inbunatateste vascularizarea si pomparea musculara
  • Stimuleaza libidoul si inbunatateste potenta sexuala
  • Reprezinta un agent antiimbatranire[/checklist]

Sursele naturale bogate in Arginina sunt: carnea (carnea de curcan, carnea de vita), gelatina, albusul proaspat de ou, laptele, orezul brun, spanacul, nucile, semintele, ciocolata, stafidele, soia.

Doze recomandate

Atat pentru barbati cat si pentru femei este recomandat consumul a 1,5g pana la 3g pe zi. Pentru a creste eficacitatea, acestui supliment, consumul se va face pe stomacul gol sau dupa o masa bogata in carbohidrati si putine proteine. Hormonul de crestere este secretat in timpul noptii si de aceea este indicat suplimentarea cu 3g de L-Arginina inainte de culcare. Nu este recomandat depasirea unui total de 5g pe zi sau administrarea impreuna cu lizina, deoarece isi vor bloca absortia reciproc.

Add comment