Culturism - CulturismFitness.ro

Atrofia musculara

Atrofia musculara

Atrofia musculara reprezinta procesul de dezadaptare si dezantrenare, produsa de lipsa antrenamentelor fizice, avand ca efect reducerea fortei si scaderea masei musculare. Atunci cand un muschi antrenat devine inactiv datorita imobilizarii, au loc modificari majore care conduce la reducerea dimensiunii acestora si scaderea fortei pentru acel muschi. Aceste modificari au loc inca din primele ore ale instalarii atrofiei musculare, reducand rata sintezei proteice, urmata in timp de pierderea proteinei musculare. In prima saptamana de inactivitate, forta se reduce cu 3-4% pe zi.

Studiile realizate au demonstrat ca principalele fibre musculare afectate sunt cele cu contractie lenta, fiind distruse de necroza. Atunci cand activitatea fizica este reluata, musculatura se reface si revine la forma fizica precedenta, mai repede decat perioada anterioara de antrenament.

Pentru prevenirea pierderii masei musculare si a fortei, obtinute in cadrul antrenamentelor de culturism este necesar mentinera unui program de intretinere, care sa solicite musculatura si sa evite instalarea atrofiei musculare.

Add comment