Culturism - CulturismFitness.ro

Bicepsi-Tractiuni la bara

Tractiuni la bara pentru bicepsi

 

Daca vrei un exercitiu de baza pentru bicepsi,care sa-ti mareasca masa musculara alege tractiunile la bara cu priza supinatie.Acesta este un exercitiu de baza deoarece exista miscare in doua incheieturi,a umarului si a cotului,iar pe langa bicepsi ,in miscare sunt implicati puternic dorsalii dar si alti muschi mai mici.Pentru cei care au o masa corporala mare este dificil acest exercitiu,insa pentru ceilalti este foarte bun si va aduce progrese rapide.

Pentru a stimula diferit bicepsul schimbati lungimea prizei.Incercati sa faceti tractiunile la bara dintr-un antrenament cu o priza usor mai larga decat latimea umerilor iar la urmatorul antrenament priza sa fie ingusta (cam10 cm intre palme).

Faceti intre 6-8 serii de tractiuni la bara,urmat de un exercitiu cu bara sau gantere tot pentru 6-8 serii depinde de fiecare persoana(sunt persoane care nu au nevoie de atatea serii pentru a progresa cum a fost in cazul marilor campioni Dorian Yates,Mike Mentzer dar si alte cazuri de culturisti care au facut mai mult de 16 serii pe grupa musculara Arnold,Coleman).
Singuri trebuie sa cautati numarul ideal de serii la un antrenament pentru o grupa musculara ,dar trebuie sa tineti minte ca muschiul nu va creste daca nu cresteti greutatea din ce in ce mai mult.
Arnold spunea ca nu poti creste circumferinta bratelor fara sa cresti in acelasi timp in greutate.Spunea ca pentru a obtine 2,5 cm pe brat trebuie sa cresti cam 7kg.
Daca vreti sa cresteti in greutate ,mancati de 6 ori pe zi(de 3 ori mancare si de 3 ori supliminete).

Foarte important este sa mariti greutatea pe care o ridicati,puteti face acest lucru prin atasarea unor greutati la centura sau sa apucati cu labele picioarelor o gantera.Este de preferat a doua varianta pentru ca atunci cand obositi puteti da drumul ganterei si fara pauza sa mai efectuati inca 3-4 repetari.

Graffiti

Add comment