Nutritie Culturism

Antioxidantii previn atrofierea musculara

Antioxidantii previn atrofierea musculara Cresterea musculara se realizeaza datorita cresterii in dimensiuni a fibrelor musculare, prin acumularea de proteine musculare, iar atrofierea musculara este asociata cu scaderea continutului de proteine contractile. Acest ...

Calciul

Calciul Calciul este un nutrient important pentru mentinerea sanatatii si a longevitatii. Aproximativ 99% din cantitatea de calciu din organism este depozitata in oase si dinti, iar restul de 1% se gaseste ...

Proteinele

Ce sunt Proteinele Proteinele sunt substante organice formate din lanturi simple sau complexe de aminoacizi, care se gasesc in toate organismele vii in proportie de peste 50 % din greutatea uscata. Aminoacizi ...

Cura de slabire – reguli generale

Cura de slabire - reguli generale -eliminarea grasimilor animale,a alcoolului si glucidelor simple. -eliminarea produselor de patiserie,prajelulilor si mezelurilor -eliminarea produselor de fast-food -consumul mare de apa -consumul de vegetale bogate in fibre in cantitati mari -mesele ...

Fructele – continut caloric

Fructele - continut caloric Fructele trebuiesc introduse in alimentatia zilnica datorita continutului mare de vitamine, minerale si antioxidanti, sunt recomandate de nutritionisti dar trebuiesc consumate cu mooderatie, evitand excesul. Fructele care contin ...

Macronutrientii si Micronutrientii

Macronutrientii si micronutrientii Cantitatea substantelor nutritive din alimentatie marcheaza  doua categorii: macronutrientii si micronutrientii. Macronutrientii sunt acele substante care ofera energie organismului uman, fara de care nu am putea indeplini activitatile zilnice. Macronutrientii ...

Vitamina C

Vitamina C

Vitamina C Vitamina C sau Acidul ascorbic este un antioxidant care contribuie la oprirea proceselor degenerative din organism prin protejarea celulelor si recuperarea pagubelor aduse de radicalii liberi, sporind astfel refacerea si ...

Oul si efectele sale

Oul si efectele sale

Oul si efectele sale asupra organismului Ouale reprezinta o sursa bogata de proteine, vitamine, minerale si grasimi sanatoase. Cantitatile de vitamine existente in oua variaza foarte mult in functie de  specie, rasa, ...