Condimentele ajuta la definirea musculara

Condimente

Condimentele ajuta la definirea musculara

Anumite condimente folosite in alimentatie ajuta la arderea grasimilor prin accelerarea metabolismului si scaderea nivelului anumitor hormoni precum insulina care ajuta la depunerea de strat adipos. Musculatura cu cat este mai bine definita cu atat este mai bine conturata iar castigurile in masa musculara sunt mult mai vizibile. Principalele condimente care ajuta la definirea musculara sunt: ardeiul iute, mustarul, piperul negru, scortisoara, hreanul, ghimbirul si usturoiul. Cu ajutorul acestor condimente se pot arede zilnic intre 150-250 kcal pe zi.

Ardeiul iute

  • Ardeiul iute este un aliment care condimenteaza mancarea oferindu-i un gust mai iute, datorita unei substante numite capsaicina. Un activator care produce o senzatie de arsura cu orice tesut care intra in contact. Capsaicina are un puternic efect termogen, transformand tesutul adipos in energie.

Mustarul

  • Mustarul ajuta la arderea grasimilor prin cresterea metabolismului si a temperaturii corpului. Datorita substantelor cu o valoare nutritionala mare, bogat in proteine si fibre ofera senzatia de santietate. Boabele de mustar accelereaza metabolismul cu 15% si ofera un nivel mult mai ridicat de energie.

Piperul negru

  • Piperul negru contine o substanta pe nume piperin care ajuta la cresterea energiei, a temperaturii corpului. Datorita acestei cresteri de temperatura grasimea poate fi arsa mult mai usor chiar si in perioada de repaus. Piperul are foarte multe efecte benefice pentru sanatate. Acesta ajuta deasemenea si la digestie datorita unei rasine picante pe nume chavicina care are rol in cresterea nivelului de saliva.

Scortisoara

  • Scortisoara este un condiment care nu actioneaza in mod direct asupra tesutului adipos ci impiedica cresterea nivelului anumitor hormoni precum insulina si regleaza concentratia de glucoza din sange. Hormonul insulina este responsabil de transportul si depozitarea grasimilor sub forma de tesut adipos. Scaderea nivelului de insulina duce la limitarea stocarii energiei sub forma de grasime si arderea acesteia mult mai usor. Scortisoara are foarte multe beneficii pentru sanatate si inbunatateste digestia, scade pofta de dulciuri si tine sub control diabetul.

Hreanul

  • Hreanul contine substante termogenice care ajuta la arderea grasimilor. Acesta contine foarge multe efecte benefice pentru sanatate datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine.

Ghimbirul

  • Ghimbirul acesta ajuta la cresterea metabolismului si a sistemului imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti pe care o contine.

Usturoiul

  • Are un efect de stopare a apetitului si stimuleaza metabolismul pentru arderea depozitelor de grasime. Usturoiul stimuleaza productia de nerepinefrina care este un neurotransmitator cu rolul de intensificare a metabolismului.
Bookmark and Share
[Delicious] [Digg] [StumbleUpon] [Myspace] [Linkedin] [Twitter] [Facebook] [Google Plus]

0 Comentarii

Adauga comentariu


*