Culturism - CulturismFitness.ro

Cum sa iti mentii forma fizica

Cum sa iti mentii forma fizica

Cum sa iti mentii forma fizica

Majoritatea persoanelor asteapta cu nerabdare vacantele in care se pot relaxa si scapa de stresul cotidian. Pentru persoanele care sunt dependente de „sala” aceasta perioada poate fi una destul de complicata din cauza intreruperii antrenamentelor. De aceea aceste persoane continua sa se antreneze insa poate avea anumite surprize precum: hotelul in care este cazat nu are sala de fitness sau detine foarte putine echipamente. In aceasta situatie este foarte greu sa obtii un antrenament serios mai ales atunci cand te poti lovi de alte probleme precum lipsa de motivatie. De aceea unele persoane renunta la pregatirea fizica, ceea ce nu este un lucru bun.

Majoritatea studiilor realizate asupra procesului de pierdere a conditiei fizice arata ca acesta se petrece intr-un timp mult mai rapid decat adaptarea la efort. Avantajul persoanelor care se antrezeaza de foarte mult timp este acela ca revenirea la forma fizica se va face intr-un timp foarte scurt fata de persoanele care si-au inceput antrenamentele recent.

Pentru a reusi sa te mentii in forma fizica este nevoie doar de 2-3 antrenamente pe saptamana a cate 20 de minute. Este adevarat ca acest antrenament nu ajuta la procesul de crestere a capacitatii aerobe insa este foarte bun pentru mentinerea progreselor obtinute.

Un studiu realizat pe un grup de mai multe persoane care au urmat un program timp de 10 saptamani de antrenament sa realizat cu scopul cresterii capacitatii aerobe. Programul de antrenament consta in 6 zile pe saptamana timp de 40 de minute pe zi. Rezultatele au indicat o crestere de 25 % a cresterii aerobe. Scopul acestui studiu era observarea mentinerii progreselor fizice. De aceea acest studiu a continuat, timp de inca 5 saptamani cu acelasi grup de persoane care au fost impartite in doua grupari. Primul grup a avut un program de 4 zile pe saptamana iar al doilea 2 zile pe saptamana. Rezultatul final a aratat ca capacitatea aeroba sa mentinut la fel la ambele grupari.

Add comment