Culturism - CulturismFitness.ro

Exerciţii Biceps: Flexia antebraţelor cu priza supinaţie

Exerciţii Biceps: Flexia antebraţelor cu priza supinaţie

  • Biceps – (Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior,  Lungul Supinator si Primul Radial)

Este un exerciţiu care solicita cu precadere Branhialul Anterior, Lungul Supinator şi Primul Radial, muschi care au o importanţa foarte mare in dezvoltarea globala a braţului iar alaturi de Biceps si Triceps, confera o imagine completa a acestui segment. Este recomandat ca flexia antebraţelor cu priza supinaţie sa fie executat la sfarsitul antrenamentului de brate sau dupa exerciţiile de baza.

Poziţia
Poziţia de lucru al acestui exercitiu va fi cu picioarele departate la nivelul umerilor, privirea in fata şi spatele drept.  Se va folosi o priza de tip supinaţie la o distanta egala cu nivelul umerilor. Umerii vor fi fixaţi la acelasi nivel astfel incat sa nu fie unul mai ridicat decat celalalt iar bratele se vor mentine lipite de corp.

Mişcarea
Din pozitia stand cu bara la nivelul coapselor, se va flexa antebratul pe brat pentru a duce bara la nivelul pieptului, cu o mişcare rapida. Fara a relaxa musculatura se va cobora bara pana in poziţia de start cu o miscare lenta şi controlata.

Respiraţia
Respiraţia se va face cu un expir pe partea pozitiva şi un inspir pe partea negativa.

Musculatura solicitata
Muşchii solicitaţi sunt: Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior, Lungul Supinator şi Primul Radial.

[checklist]Recomandari

  • Pentru incepatori se va folosi o greutate submedie (mai mica de 50% din greutatea maxima), pentru realizarea a 12-15 repetari.
  • Avansaţii pot lucra cu greutati care sa permita 10-12 repetari corecte.[/checklist]

Add comment