Fitness - CulturismFitness.ro

Aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapia este o forma de tratament deosebit de placută care functionează pe baza uleiurilor esentiale. Indiferent daca iţi plac sau nu mirosurile de fructe, flori, lemn sau mosc, exista arome create special prin combinarea mai multor uleiuri care se pot potrivi oricui.

Uleiurile esenţiale sunt aplicate direct pe piele impreuna cu masarea pielii. Este foarte important ca uleiurile esenţiale sa nu aiba o concentraţie mare, atunci cand sunt aplicate pe piele. Caţiva stropi de ulei pot fi diluaţi in apa fierbinte inainte de a face baie sau se poate pregati comprese fierbinţi şi reci pe baza uleiurilor esenţiale. Inhalarea aromei este deasemenea o metoda care face parte din tratament şi se poate face fie prin arderea uleiului intr-o candela speciala, fie prin adaugarea intr-un vas cu apa fierbinte.

Aromaterapia este benefica pentru tratarea mai multor afecţiuni precum:  starile de anxietate,  depresie, dureri de cap şi spate, probleme ale tenului, raceli, dificultaţi respiratorii, insomnii, letargii, probleme hormonale (inclusiv infertilitatea). Tratamentul poate fi folosit şi pentru prevenirea apariţiei stresului şi menţinerea unei stari psihice excelente.

Fiecare ulei este caracterizat cu anumite proprietaţi terapeutice diferite, iar combinarea lor poate ajuta la tratarea mai multor afecţiuni odata.
[bullets_white]

AROMATERAPIA

 • Lavanda – Este un excelent antiinflamator care are efectul de calmarea a psihicului.
 • Pergamuta – Provine din coaja fructelor galbene sau portocalii de pergamuta, fiind un revigorant natural pentru minte şi corp. Se poate combina cu lavanda, iasomia, coriandrul, lamaia şi geraniumul.
 • Piperul negru – Este un bun energizant, inbunataţeste circulaţia, actioneaza asupra racelii, a gripei şi a infecţiilor. Se poate combina cu lavanda, curozmarinul şi santalul.
 • Cedrul – Este un bun calmant şi poate fi folosit impotriva caderii parului.
 • Coriandrul – Ajuta la tratarea insomniei, durerilor reumatice şi a racelii. Poate fi combinat cu pergamuta, pinul, iasomia şi santalul.
 • Eucaliptul – Este indicat in cazul racelilor, scade febra şi usureaza respiraţia. Poate fi folosit impreuna cu  rozmarin, lavanda, cedru silamaie.
 • Grapefruit – Este bun pentru starile de melancolie, reimprospateaza şi energizeaza trupul.
 • Iasomia – Poate fi folosit ca afrodisiac şi se poate combina cu uleiurile de citrice, santal sau trandafir.
 • Uleiul de lavanda – Ajuta la eliminarea stresului, tensiunii şi durerilor de cap. Are capacitatea de a provoca un somn odihnitor.
 • Mirul – Este folosit in tratarea ranilor, bronsite, raceli. Nu este indicat aplicarea pe pielea sensibila sau pe ranile deschise.
 • Ylang Ylang – Este ideal pentru durerile musculare şi relaxarea organismului.[/bullets_white]

Add comment
Posts