Fitness - CulturismFitness.ro

Crearea unei diete sanatoase

Crearea unei diete sanatoase

Crearea unei diete sanatoase

Majoritatea persoanelor asociaza cuvantul dieta cu o alimentatie foarte scazuta, care ne promite o pierdere radicala in greutate. Aceste diete sunt din pacate diete nesanatoase care ne ajuta sa pierdem in greutate temporar si ne afecteaza sanatatea. Organismul are nevoie de toate substantele nutritive iar printr-o alimentatie foarte scazuta, intreg sistemul va fi supus unei malnutritii. Acesta dieta nesanatoasa te poate ajuta sa scazi in greutate repede unde organismul va consuma atat nutrienti pe care ii va obtine prin distrugerea masei musculatre cat si din stratul adipos. Dietele rapide nu sunt recomandate deoarece poate duce la afectarea sanatatii.

Dieta Sanatoasa

  • O dieta sanatoasa presupune o alimentatie echilibrata, in portii mici din alimente care contin o cantitate mare de proteine, carbohidrati, vitamine si minerale.  Dieta presupune peste 3 mese pe zi in portii mici.
  • Este recomandat sa se introduca in programul zilnic un antrenament de fitness de cel putin 30 de minute pe zi. Pentru a maximiza rezultatele antrenamentelor de fitness se poate apela la suplimente nutritive precum L-Carnitina care ajuta la arderea tesutului adipos.
  • Va trebui eliminate din dieta zilnica alimentele cu un continut exagerat de calorii, in special dulciurile, care se pot inlocui cu fructe. De asemenea nu este indicat consumul unei alimentatii cu o cantitate mare de calorii seara deoarece organismul nu va consuma acele calorii si le va depozita sub forma de strat adipos.

Add comment
Posts