Fitness - CulturismFitness.ro
Cura de ingrasare

Cura de ingrasare

Cura de ingrasare

Cura de ingrasare

Cura de ingrasare este o dieta creata special pentru persoanele care au probleme cu cresterea in greutate. Incapacitatea de a se ingrasa se poate datora tipului somatic, activitatilor fizice sau anumitor avectiuni fizice precum bolile cronice sau tulburari de alimentatie.

Aceste persoane pot manca aproape orice fara sa ia in greutate, insa in cazul necesitatii de ingrasare exista probleme la fel de mari precum curele de slabire. Cura de ingrasare nu inseamna numai cresterea consumului caloric cu alimente fast food, deoarece un regim sanatos este la fel de important ca in cazul curei de slabire.

Cura de ingrasare are doua reguli de baza si anume: cresterea aportului caloric si consumul unei cantitati cat mai variate de alimente. Pentru acumularea de kg in plus cu ajuorul curei de ingrasare este nevoie de un surplus caloric de circa 30 % (600-800 calorii) fata de aportul caloric normal (2300 calorii).

Pentru stabilirea unui program alimentar de ingrasare va trebui tinut cont de perioada de timp destinata curei de ingrasare, numarul de kilograme propus pentru crestere in greutate si o autoevaluare a obiceiurilor alimentare. Cura de ingrasare va avea 3 mese principale si 2 gustari.

Consumul alimentar
Cantitatea de calorii consumate la o masa va trebui sa reprezinte: 50 % carbohidrati, 30 % proteine si 20 % grasimi sanatoase. Pentru a castiga in greutate este necesar consumul unei alimentatii variate, bogate in calorii, vitamine si minerale. Principalele alimentele va trebui sa provina din: fructe, legume, peste, carne slaba, lactate, orez brun, oua, cereale integrale, nuci, fasole, alune. Carbohidrati si grasimile ofera energie organismului iar proteinele intretine structura musculara.

In cadrul unei diete echilibrate o femeie consuma intre 1700-2000 de calorii pe zi iar pentru cura de ingrasare aportul de calorii va trebui sa ajunga de la 2300 consumul normal de calorii la 3500 calorii. In cazul in care se face efort fizic sustinut, aportul caloric va trebui sa compenseze consumul iar totalul zilnic de calorii poate ajunge pana la 4000.

Planul alimentar al curei de ingrasare
[one_third]
Micul dejun
Fulgi de ovaz
Banane
Nuci
Lapte degresat
Total: 600-800 calorii

Gustarea de dimineata
Milkshake
2 prajituri din fulgi de ovaz
Total: 500 calorii
[/one_third]

[one_third]
Masa de pranz
2 felii mari pizza
Carne
1 fruct
Total: 800 calorii

Gustarea dupa-amiaza
1 felie paine cereale integrale
Unt de arahide si gem
1 pahar lapte
1 bucatica ciocolata
Total: 600-700 calorii
[/one_third]

[one_third_last]
Cina
O salata
Carne, Paste
Fructe uscate
Desert (fara exces de zahar)
Total: 600-700 calorii

Totalul caloric zilnic va trebui sa contina intre 3500 si 4200 calorii.
[/one_third_last]

Inainte si intre mese nu este recomandat consumul de apa deoarece provoaca senzatia de santietate. Exercitiile fizice se vor introduce in cura de ingrasare, deoarece cresterea in greutate nu va trebui sa reprezinte numai adaugarea de strat adipos ci si cresterea in masa musculara. Antrenamentele fizice se vor face de 3-4 ori pe saptamana. Pentru obtinerea rezultatelor dorite este recomandat respectarea acestei cure de ingrasare cel putin 2 luni de zile.

Add comment
Posts