Fitness - CulturismFitness.ro

Dieta Kempner pentru slabit

Dieta Kempner pentru slabit

Dieta cu orez brun sau Dieta Kempner a fost conceputa cu scopul de a trata: obezitatea, diabetul, problemele inimii, hipertensiunea si bolile renale in anul 1903 de catre un grup de nutritionisti. Aceasta dieta promite atat scaderea in greutate cu 3-5 kg daca este tinuta timp de 2-3  saptamani, cat si detoxifierea organismului. De asemenea este o dieta opusa dietelor rapide si ofera efecte pe o perioada mai mare de timp, odata cu inbunatatirea starii de sanatate.

[bullets_white]Dieta Kempner contine doua etape:

  • Prima etapa va avea loc pe o perioada de 7-10 zile, in care se va consuma orez si fructe proaspete. Orezul va fi impartit in mai multe prtii egale si va fi consumat in timpul principalelor mese ale zilei. Intre mese se vor include gustari din fructe proaspete: mere, grapefruit, banane. Se vor inlocui bauturile carbogazoase cu ceai verde sau negru.
  • A doua etapa va avea 7-10 zile si se va pune accentul pe orez fiert, legume si peste. Este recomandat ca aceste alimente sa fie preparate la abur pentru a-si mentine proprietatile. Diversificarea meniului este foarte importanta in aceasta perioada, prin adaugarea in fecare zi a unui aliment (legume sau peste).[/bullets_white]

[checklist]Recomandari:

  • Putina Sare – In timpul acestei diete este indicat consumul unei cantitati foarte mici de sare deoarece sarea impreuna cu apa duce la stimularea apetitului si unflarea organismului.
  • Putine Grasimi – Dieta Kempner este foarte saraca si de aceea se va consuma maxim 5g zilnic.
  • Mentine forma fizica – Este recomandat sa nu se intrerupa regimul de viata sanatos in timpul acestei diete.
  • Pentru reluarea acestei diete este recomandat o pauza de cel putin o saptamana pauza.[/checklist]

Add comment
Posts