Fitness - CulturismFitness.ro

Dieta pentru detoxifiere naturala

Dieta pentru detoxifiere naturala

Detoxifierea organismului reprezinta un proces prin care sunt eliminate din corp toxinele. Detoxifierea naturala implica un plan alimentar restrictiv (fiind foarte slaba din punct de vedere nutritional), care are ca scop sustinerea si accelerarea proceselor metabolice de eliminare a toxinelor si a grasimilor in exces, avand ca scop reechilibrarea organismului. Expertii in nutritie sustin ca un proces de detoxifiere este necesar cel putin de doua ori pe an.

Cel mai bun mod de detoxifiere este cel natural care presupune eliminarea anumitor alimente pentru o perioada de timp (zahar, carnea grasa, carnea rosie, grasimea animala, mancarurile fast-food, bauturile carbogazoase). Aceasta dieta se va mentine pe o durata de 2-3 saptamanisi si necesita cresterea consumului de fructe, legume, sucuri naturale si alimente sanatoase.

In aceasta perioada este recomandat un consum de minim 2 litri de lichide ( apa plata, ceai, sucuri naturale din fructe si legume). Este recomandat sa se evite lactatele, cafeaua si bauturile carbo-gazoase.

Alimentele care sunt indicate sunt in principal fructele si legumele in stare cruda ( salata, spanac, broccoli, varza si vasole verde). In principal frunzele legumelor deoarece contin clorofila, un compus care ajuta la distrugerea si eliminarea toxinelor. Fructele si legumele vor fi principala sursa de antioxidanti, vitamine, minerale, toate benefice si necesare organismului.De asemenea acestea contin si fibre, esentiale in procesul de detoxifiere naturala. Fructele cele mai importante sunt citricele (lamai si grapefruit).

Dimineata se poate consuma sucul de la un grapefruit stors si de la o jumatate de lamaie intr-un pahar mare de apa. In aceasta perioada va trebui dublata cantitatea zilnica consumata de fructe si legume.

Usturoiul este de asemenea un aliat in procesul de detoxifiere naturala a organismului, deoarece contine anumite substante care au capacitatea de a stimula functia hepatica, intervenind in procesul de sinteza al unor enizime care neutralizeaza si elimina toxinele. Se poate consuma usturoiul in stare naturala, copt sau din suplimente nutritive care contin usturoi.

De asemenea pe parcursul dietei se poate adauga alimente bogate in grasimi sanatoase (nuci, seminte de susan, seminte de in, seminte de floarea soarelui si dovleac)

Ceaiul verde este de asemenea foarte important in aceast proces de detoxifiere deoarece are beneficii multiple: stimuleaza procesul de ardere al grasimilor si activeaza procesul de punere a lor in circulatie prin cresterea metabolismului. Ceaiul verde se poate consuma dimineata prin inlocuira acestuia cu cafeaua.

Este recomandat ca in perioada curei sa se renunte complet la consumul de zahar, alcool, reducerea la minimum posibil fumatul si limitarea cantitatii de sare.

Un regim de detoxifiere nu este un regim de infometare, iar regula celor trei mese principale pe zi si a celor doua gustari trebuie respectate.Se poate creste eficienta acestei diete de detoxifiere cu ajutorul exercitiilor fizice.

Add comment
Posts