Fitness - CulturismFitness.ro

Dieta pentru tratarea anemiei

Dieta pentru tratarea anemiei

Lupta impotriva kilogramelor in plus duce la pierderea anumitor surse importante pentru organismul nostru precum: fier, calciu magneziu, avand ca efect aparitia anemiei, caderii parului, ameteli si lipsa poftei de viata. Cauzele instalarii anemiei sunt multiple, de la boli cronice la hemoragii externe, insa de cele mai multe ori este cauzata de o alimentatie instabila din punct de vedere nutritiv.

Cele mai afectate persoane sunt cele care folosesc un regim drastic de slabire. Pierderile de calciu poate duce la lesin, ametelea si insuficienta respiratorie iar impreuna cu perderile de fier si magneziu la pierderea cunostintei, crize de spasmofilie si atacuri de panica. Principalele vitamine si minerale care ajuta in tratarea anemiei sunt: fierul, calciul, acidul folic, vitaminele(B12, C) si magneziul.
[checklist]

Tratarea anemiei

  • Consuma alimente bogate in vitamine si minerale
  • Carnea este un aliment foarte complet din punct de vedere nutritiv si ajuta la tratarea anemiei.
  • Laptele contine o cantitate mare de calciu, vitamine si minerale, fiind un aliment ideal in tratarea anemiei.
  • In cazul in care esti vegetarian va trebui consumate alimente vegetale bogate in vitamine si minerale.
  • Leguminoasele precum: mazarea, fasolea, soia, linte sau naut sunt foarte bogate in fier.
  • Spanacul si legumele cu frunze verzi in general sunt importante pentru tratarea anemiei.
  • Fructele si legumele verzi reprezinta o sursa bogata in vitamine si minerale.[/checklist]

Alimentatia sanatoasa, este deosebit de importanta atunci cand vrei sa tratezi anemia. Este bine de stiut ca anumite tipuri de ceaiuri (in special ceaiul negru) si cafeina nu afecteaza sanatatea insa, pot agrava simptomele anemiei.

Acorda atentie alimentelor pe care le consumi iar lipsa de fier din organism va fi mult mai usor reglat, fara ca organismul tau sa aiba de suferit. De asemenea, va trebui sa aveti grija la suplimentele de fier din farmacii, deoarece consumate fara prescriptia medicului pot influenta negativ tratarea anemiei.

Add comment
Posts