Fitness - CulturismFitness.ro

Elimina celulita

Elimina celulita

Majoritatea femeilor se plang din cauza celulitei, insa nuexista motiv de ingrijorare deoarece exista metode care pot lupta pentru indepartarea aspectului de coaja de portocala. Inainte de toate va trebui sa va inarmati cu ambitie si perseverenta.

De ce apare celulita?
Celulita este cauzata de intinderea excesiva a celulelor adipoase, retentia de apa, insuficienta circulatiei sanguine si limfatice, slabirea tesutului conjunctiv si, in majoritatea cazurilor fiind cauzata de dereglarile hormonale.

La majoritatea femeilor, celulita apare pe coapse, fese, abdomen si, uneori, pe brate. Barbatii, norocosii, nu sunt supusi acestei predispozitii. Hormonii feminini, estrogenul, incurajeaza corpul sa depoziteze grasimile intr-un anumit fel, iar rezultatul acestei colectari sub piele, cauzeaza aspectul cojii de portocale.

Aparitia celulitei poate fi influentata si de factorul genetic. Nu apare doar din cauza unor kg in plus, deoarece de aceasta afectiune pot suferi si femeile slabe. Aparitia celulitei mai este determinata si de utilizarea cronica a unor  medicamente, precum preparatele hormonale sau antiinflamatoarii. Utilizarea hainelor stramte, din material plastic, si sedentarismul sunt alti factori care contribuie la aparitia celulitei.

Modul de viata este un factor care influenteaza aparitia si eliminarea celulitei. Bauturile, mancarurile, sedentarismul, poate afecta aparitia cojii de portocale pe coapse, fese si abdomen.

Exista trei stadii diferite de aparitie a celulitei:

 1. Aparitia unui strat subtire, subcutanat de grasime, unde pielea devine putin neregulata prin relieful sau. Tesutul este fin si elastic iar vasele de sange sunt vizibile si normale;
 2. In acest nivel, tesutul adipos creste in dimensiuni, avand un aspect relativ moale, atunci cand celulita este adaugata recent, sau de tarie medie daca este mai veche. Vasele de sange incepe sa aiba un aspect putin neregulat;
 3. Stratul subcutanat este gros, persistent si vechi. Tesutul este rigid la pipait, vasele de sange sunt vizibile si inegale. Tesutul devine sensibil la palpare iar in acest moment celulita este dureroasa.

Cum se poate elimina celulita ?

[checklist]Gimnastica aerobica

 • imbunatateste circulatia sanguina;
 • imbunatateste tonusul si stimuleaza musculatura;
 • reduce edemele;
 • activeaza lipoliza (distrugerea tesutului gras).[/checklist]

Iontoforeza
Acest procedeu se realizeaza cu ajutorul curentilor diadinamici care ajuta la penetrarea unei creme anticelulitice in profunzimea pielii. Se practica dupa o sedinta de electrostimulare.

Hidratarea pielii si masajul
Hidratarea pielii si masajul sunt foarte importante in eliminarea celulitei, deoarece favorizeaza punerea in circulatie a grasimilor si eliminarea toxinelor.

[bullets_white]Regimul alimentar pentru eliminarea celulitei

 • Consumul alimentelor fara sare
 • Este foarte greu de pus in practica deoarece foarte multe alimente preparate contin o cantitate mare de sare si de aceea este recomandat sa se evite in aceasta perioada produsele semipreparate sau mancarurile din fast-food.
 • Consuma proteine de doua ori pe zi
 • Proteinele ajuta la o dezvoltare sanatoasa si la regenerarea celulelor. Este recomandat carnea fara grasimi, precum pestele si preparatele la gratar sau inabusite.
 • Elimina zaharul din alimentatie
 • Consumul de zahar duce la formarea depozitelor de grasimi. Intodeauna este bine sa se citeasca eticheta produselor inainte de a se consuma.
 • Elimina cafeaua
 • Conbinatia dintre cofeina si sedentarism duce la constrictia vaselorde sange, circulatia devenind ineficienta.[/bullets_white]

Lotiunile anticelulitice sau Liposuctia
Lotiunile anticelulitice sau Liposuctia reprezinta de asemenea un mod de a elimina celulita.

Add comment
Posts