Fitness - CulturismFitness.ro
Fandari pentru coapse si fese

Fandari pentru coapse si fese


Fandari pentru tonifierea coapselor si feselor

Acest exercitiu ajuta la tonifierea si eliminarea celulitei, din zona coapselor si a feselor. Este un exercitiu care se poate face la sala sau in intimitatea propriei case, deoarece se poate executa fara greutati, nefiind nevoie de aparate sau echipamente de fitness.

Pozitia
Exercitiul se face din pozitia verticala cu picioarele departate la nivelul umerilor, privirea in fata iar bratele mentinute pe langa corp sau sustinute pe solduri in functie de preferintele executantului. Spatele si umerii se vor mentine drepti pe tot parcusrul miscarii.

Miscarea
Miscarea se va face prin inaintarea unui picior in fata si indoirea ambilor genunchi, pana la atingerea solului cu genunchiul din spate. Pasirea in fata a piciorului va trebui sa fie fixat la o distanta, astfel incat, la finalul coborarii, ambele picioare va trebui sa formeze un unghi de 90 de grade. Ridicarea se va face prin impigerea in ambele picioare si tragerea piciorului in spate pana in pozitia de start. Acest exercitiu se poate face prin schimbarea alternativa a piciarelor la fiecare coborare sau prin inaintarea aceluias picior pana la terminarea seriei si executarea cu piciorul opus urmatoarea serie.

Respiratia
Respiratia se va face cu un inspir in momentul coborarii si un expir in momentul ridicarii.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati la acest exercitiu sunt: Coapsele, Fesele si gambele.
[checklist]
Recomandari

  • Pentru evitarea accidentarii este recomandata o incalzire usoara inainte de fiecare antrenament, pentru grupele de muschi solicitate.
  • Pentru incepatori este recomandat, executarea exercitiului fara greutati. Se recomanda 3 – 4 serii, a cate 12 – 15 repetari, de 4 – 5 ori pe saptamana.
  • Pentru avansati exercitiul se poate face cu greutati in functie de pregatirea fizica.
  • Pentru a obtine rezultate mult mai rapide este recomandat executarea exercitiilor impreuna cu o dieta adecvata.

[/checklist]

Add comment
Posts