Fitness - CulturismFitness.ro

Flotari simple

Flotari simple

Este un exercitiu care face parte cu succes din antrenamentul de pectorali al fetelor si are ca efect tonifierea musculaturii si obtinerea unor sani fermi si frumosi. Intrucat musculatura pectoralilor sustine glanda mamara acest exercitiu reprezinta o metoda extrem de eficienta pentru dezvoltarea armonioasa a sanilor. Gimnastica pectorala poate ridica usor sanii cazuti sau poate crea iluzia de volum in cazul unor sani mici, datorita dezvoltarii musculaturii.

Pozitia
Pozitia de start se va obtine prin asezarea in orizontala, cu palmele sustinute pe podea, departate la nivelul umerilor iar picioarele apropiate si drepte cu varful sprijinit pe sol. In timpul exercitiului este foarte importanta mentinerea corpului cat mai rigid, astfel incat sa nu aducem bazinul mai aproape de sol fata de trunchi.

Miscarea
Exercitiul consta in ridicarea trunchiului de la podea, prin impingerea in brate pana la indreptarea acestora, odata cu un expir. Revenirea in pozitia de start se va face prin coborarea trunchiului pana la apropierea de sol impreuna cu un inspir. Ca alternativa de executie al acestui exercitiu se poate face:
[bullets_white]

  • sprijinit pe genunchi, cu varfurile incrucisate si palmele departate pe sol, unde se va ridica si cobora trunchiul prin impingerea in maini.
  • sprijinit cu palmele si varfurile pe sol, se va cobora corpul odata cu ridicarea alternativa a unui picior la 45 de grade.
  • sprijinit cu palmele si varfurile pe sol, se va executa o flotare normala iar la finalul ridicarii se va ridica alternativ una dintre brate la 90 de grade.

[/bullets_white]

Respiratia
Respiratia se va face cu un expir in momentul ridicarii si un inspir in momentul coborarii.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati sunt: Pectorali, Tricepsii, Abdominalii si Lombarii.

[checklist]Recomandari

  • Pentru evitarea accidentarilor este recomandata o incalzire usoara cu exercitii de stretching pentru musculatura pectoralilor si a tricepsilor.
  • Se vor face 2-3 serii a cate 10-20 de repetari.[/checklist]

Add comment
Posts