Fitness - CulturismFitness.ro
Fluturari in spate pe mingea de Fitness

Fluturari in spate pe mingea de Fitness

Fluturari in spate pe mingea de Fitness

Fluturari in spate pe mingea de Fitness

Fluturari pe mingea de Fitness este un exercitiu care ajuta la tonifierea musculaturii dorsalilor, fiind indicat si pentru persoanele cu dureri de spate. Pentru executarea acestui exercitiu este necesar detinerea unei mingi de fitness impreuna cu doua gantere, de 2-3 kg fiecare. Ca orice alt exercitiu de Fitness inainte de executarea acestuia, este nevoie de incalzirea musculaturii din zona respectiva, pentru evitarea acccidentarilor. Incalzirea se poate obtine prin miscari lente de stretching sau executarea exercitiului fara greutate.

Pozitia
Acest exercitiu se va face dintr-o pozitie inclinata fata de sol, prin pozitionarea mingi de Fitness in zona abdominala si sustinerea trunchiului pe ea. Picioarele se vor mentine drepte pe tot parcursul exercitiului, fiind sustinute pe varful acestora, departate la un nivel mai mare decat cel al umerilor pentru a putea mentine echilibrul pe mingea de Fitness. In timpul exercitiului va trebui sa mentine-ti trunchiul intr-o pozitie fixa, in special coloana vertebrala si gatul.

Miscarea
Miscarea consta in ridicarea ganterelor in spate, de la nivelul solului cu bratele putin flexate pana la nivelul umerilor impreuna cu un expir. Coborarea ganterelor se va face cu o miscare controlata pana in pozitia de start impreuna cu un inspir profund, dupa care se va repeta aceasta miscare de 10-15 ori.

Respiratia
Respiratia se va face impreuna cu un expir in momentul ridicarii ganterelor si un inspir in momentul coborarii ganterelor.

Musculatura solicitata
Musculatuara solicitata in timpul exercitiuli este: Marele Dorsal, Rotundul Mare, Lombarii si Deltoizii.

[checklist]Recomandari

  • Pentru incepatori este recomandat, executarea exercitiului fara greutati sau cu o greutate de pana la 2-3 kg pe gantera in functie de pregatirea fizica. Se recomanda 2 – 3 serii, a cate 12 – 15 repetari.

[/checklist]

Add comment
Posts