Fitness - CulturismFitness.ro

Greselile frecvente din programul de fitness

Greselile frecvente din programul de fitness

Cele mai frecvente greseli intalnlite in programul de fitness

Daca ai inceput un antrenament de fitness in ciuda programului aglomerat din timpul zilei cu foarte multe sarcini de ordin profesional si personal si ai ca scop efectuarea regulata a exercitiilor fizice va trebui sa fii atent la greselilor care sunt frecvent intalnite din cauza lipsei de cunostinte asupra exercitiilor de fitness. Majoritatea persoanelor doresc obtinerea obiectivului propus intr-un timp cat mai scurt.

[checklist]Greseli frecvente

  • Atitudinea „Totul sau nimic” este o greseala mare atunci cand antrenamentele de fitness au inceput recent, deoarece iti subestimezi capacitatea de rezistenta la efort, prin propunerea anumitor obiective precum realizarea unui numar mare de repetari sau a timpului realizat in sala. Chiar daca esti foarte entuziasmata si doresti obtinerea unor rezultate intr-un timp cat mai scurt, in cazul incepatorilor este recomandat realizarea a 10-20 minute la un antrenament prin cresterea treptata a intensitatii din cadrul exercitiilor fizice.
  • Fortarea propriilor limite este deasemenea o gresela des intalnita unde majoritatea persoanelor exagereaza chiar din primele zile de antrenament. Exercitiile practicate in exces, cu grad ridicat de dificultate, duce la epuizarea si pierderea entuziasmului, urmata apoi de o febra musculara intensa. Ritmul antrenamentelor va trebui crescut treptat pentru a obtine rezultate maxime.
  • Evitarea incalziri inainte de antrenament poate duce la accidentare. Incalzirea este considerata de multe persoane fara importanta insa aceasta are rolul de a pregati organismul pentru efort, fiind esentiala pentru protejarea musculaturii si articulatiilor. Se recomanda cate o serie de exercitii usoare din grupa musculara care urmeaza  sa fie antrenata.
  • Programul neechilibrat de fitness din lipsa anumitor exercitii poate fi deasemenea o greseala care poate influenta negativ progresul fizic. Acest lucru se intampla cand scopul antrenamentelor este tonifierea doar anumitor grupe musculare. Pentru a avea un corp echilibrat va trebui antrenat in egala masura toate grupele musculare.
  • Antrenamentul la diverse aparate fara adaptarea greutatii necesare este un factor care poate impiedica continuarea antrenamentelor tale.  Daca nu ai antrenamentul necesar nu vei putea realiza multe repetari la un aparat, de aceea va trebui reglata greutatea in functie de capacitatea la efort. O greutate mai mare decat cea necesara va duce la crearea unei febre intense iar in unele cazuri chiar supraantrenarea organismului.
  • Monotonia din cadrul antrenamentului de fitness va trebui evitata deoarece poate impiedica progresul fizic. Va trebui sa creezi un program de fitness dinamic prin combinarea mai multor exercitii pentru a evita monotonia care va duca la plictiseala si inconstient la scaderea ritmului din cadrul antrenamentelor de firness.

[/checklist]

Add comment
Posts