Fitness - CulturismFitness.ro
Jogging

Jogging

Jogging

Jogging-ul si beneficiile pentru sanatate

Jogging-ul se poate practica indiferent de varsta sau conditia fizica. Acesta are foarte multe efecte benefice asupra sanatatii prin inbunatatirea sistemului cardiovascular, arderea grasimilor, tonifierea muschilor si intarirea sistemului imunitar.

Deoarece este foarte bun pentru arderea caloriilor,  Jogging-ul se poate include in regimul de slabire al persoanelor care vor sa elimine stratul adipos. Practicarea Jogging-ului timp de o jumatate de ora cu aproximativ 10 km pe ora poate elimina in jur de 500 de calorii.
Acest sport se poate face pe suprafete plane si denivelate, dar este recomandat pentru incepatori doar pe suprafetele plane pentru evitarea accidentarilor.
De asemenea pentru incepatori este recomandat inlocuirea alergarilor cu mersul in ritm alert timp de 2 sau 3 saptamani pana la obisnuirea corpului cu acest sport, impreuna cu o marire treptata a ritmului de mers.
Tinuta corecta in timpul alergarii este cu capul sus si umerii in spate.
Este necesara o hidratare corespunzatoare in timpul alergarii, deoarece un consum prea mic de apa poate duce la deshidratare iar un consum prea mare poate duce la duce la intoxicatie cu apa denumita hiponatremie.

Echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport este incaltamintea sport cu talpa groasa, flexibila si comoda iar imbracamintea, haine comode adecvate vremii.

Add comment
Posts