Culturism - CulturismFitness.ro
Flexii concentrate cu gantera

Flexii concentrate cu gantera

Flexii concentrate cu gantera
Flexii concentrate cu gantera

  • Biceps – (Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior)

Acest exercitiu spre deosebire de alte exercitii cu gantere, permite un control mai bun al cursei si vitezei de miscare, datorita caracterului deosebit de izolat a miscarii. Flexiile concentrate cu gantera, este un exercitiu suplimentar, care se va realiza pentru completarea exercitiului de biceps, dupa exercitiile de baza.

Pozitia
Exercitiu se executa din sezand pe o banca, cu picioarele departate iar trunchiul inclinat in fata, astfel incat sprijinirea cotului se va face pe partea interna a coapsei corespunzatoare bratului. Apucarea ganterei se va face cu o priza de tip supinatie (apucarea ganterei de jos in sus). Este de preferat ca bratul opus sa fie sprijinit pe coapsa corespunzatoare, pentru a creste stabilitatea executantului.

Miscarea
Miscarea consta in ridicarea ganterei, prin flexia antebratului pe brat, de la nivelul gambei cu bratul drept si indoirea acestuia pana la nivelul umarului corespunzator, impreuna cu un expir spre finalul miscarii. Coborarea ganterei se va face cu un expir si o miscare controlata, pana la indreptarea bratului aproape de tot, lasandu-l putin flexat pentru protectia si siguranta tendonului bicepsului. Ca miscare alternativa acest exercitiu se poate executa cu o priza neutra in pozita de start si ridicarea acestuia odata cu rotirea bratului pana la nivelul umarului, astfel incat la capatul cursei mana va avea o priza de tip supinatie.

Respiratia
Respiratia se va face, in timpul ridicarii ganterei cu un expir la finalul miscarii iar coborarea ganterei cu un inspir.

Musculatura solicitata
Flexiile concentrate cu gantera este un exercitiu de izolare care solicita musculatura: Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior.

[checklist]Recomandari

  •  Pentru incepatori este recomandat executarea exercitiului cu o sarcina de lucru medie intre (45-55%) din greutatea maxima, pentru realizarea a 12-15 repetari.
  • Pentru avansati exercitiul se va face cu o greutate care sa nu depasesca (70-75%) din greutatea maxima, pentru realizarea a minim 12 repetari pe serie.

[/checklist]

Add comment