Culturism - CulturismFitness.ro
Flexii cu bara la banca Scott

Flexii cu bara la banca Scott

Flexii cu bara la banca Scott

Flexii cu bara la banca Scott

  • Biceps – (Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior)

Flexia cu bara la banca Scott reprezinta un exercitiu suplimentar care permite o izolare perfecta a bicepsului. Acesta exercitiu constituie o flexie concentrata pe un plan inclinat cu un unghi sub 50 de grade. Se recomanda executarea acestuia dupa exercitiile de baza sau la sfarsit, pentru completarea antrenamentului de biceps.

Pozitia
Pozitia de start al acestui exercitiu se va obtine prin asezarea la banca Scott cu bratele sprijinite pe planul inclinat pozitionate cu o distanta intre brate egala cu latimea umerilor. Picioarele se vor aseza sub planul inclinat intr-o pozitie cat mai confortabila. Apucarea barei se va face cu o priza de tip supinatie (cu palmele orientate in sus)  iar distanta intre palme va avea un rol important in directionarea unei mari parti din tensiune, spre unul din capetele muschiului biceps. O priza ingusta va solicita mai mult capul lung al bicepsului, iar o priza larga va actiona mai intens asupra capului scurt al bicepsului.

Miscarea
Miscarea se va realiza cu o miscare in forta prin ridicarea barei, cu o distanta intre palme in functie de preferintele fiecaruia, pana la nivelul umerilor si mentinerea in acea pozitie pentru o perioada scurta de timp (1-2 secunde). Coborarea barei se va face cu o miscare lenta si controlata pana in pozitia de start dupa care se va repeta miscarea pana la terminarea setului. Pe tot parcusul exercitiului, se va mentine o tensiune constanta asupra muschiului biceps.

Respiratia
Respiratia se va face cu un expir pe partea pozitiva si un inspir pe partea negativa.

Musculatura solicitata
Muschii solicitati la acest exercitiu sunt: Bicepsul Branhial, Branhialul Anterior.

[checklist]Recomandari

  • Datorita dificultatii de executare al acestui exercitiu greutatea folosita pentru incepatori va fi submedie (mai mica de 50% din greutatea maxima) pentru realizarea a 12-15 repetari.
  • Pentru avansati este recomandat folosirea unei greutati medie (50% din greutata maxima) pentru executarea a 10-12 repetari.
  • In cazul folosiri unor greutati mari, este recomdat asistarea de catre un partener, pentru reducerea riscului unor eventuale accidentari.

[/checklist]

Add comment