Culturism - CulturismFitness.ro

Flexii pentru femurali

Flexii pentru femurali

Flexii pentru femurali la aparat din intins.

Acest aparat a fost in salile de forta inca de la inceputuri, de aceea exercitiul de flexii pentru femurali din intins este un exercitiu asa popular.
Pentru a solicita la maxim femuralii trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • -pentru a proteja genuchii de accidentari,pastreaza o usoara indoire a picioarelor la inceputul fiecarei repetari;astfel protejezi genuchii si pastrezi tot timpul o tensiune in femurali.
  • -pe tot timpul miscarii mentine partea superioara a coapsei lipita de banca si concentreaza miscarea in muschii femurali.
  • -nu fa miscari bruste in timpul executiei,tine coloana si capul intr-o pozitie neutra,fara sa privesti in sus.

Flexii pentru femurali din sezand la aparat:

Acest aparat trebuie sa permita reglarea in 3 puncte:suportul pentru spate,padul pentru coapse si bratul aparatului.

  • -reglati bratul aparatului astfel incat in pozitia de start,coapsele sa nu fie perfect intinse(daca aparatul este bine facut nu trebuie sa permita ca picioarele sa fie intinse perfect in pozitia de start oricat ai incerca sa reglezi pozitia).Pastrand o usoara indoiere a picioarelor esti astfel protejat de hiperextensia genuchiului,avand un control mai bun al miscarii atunci cand te apropii de epuizare.
  • -padul nu trebuie sa fie fix,trebuie sa fie confortabil si sa-ti tina picioarele in pozitie dar sa-ti lase un pic de spatiu de miscare
  • -suportul pentru spate asigura un sprijin bun pentru spatele inferior.Poti sa te apleci in fata,sa strangi cu mainile suportul padului pentru a pune o mai mare tensiune pe femurali,atunci cand picioarele sunt aproapte intinse.aceasta tehnica este buna dar trebuie sa tii spatele inferior lipit de spatar pentru a evita accidentarile.

Ambele exercitii sunt bune,dar in functie de obiectivele tale alege-l pe cel mai eficient:
Pentru femuralii exteriori sunt mai bune flexiile la aparat din intins pentru ca picioarele sunt pozitionate pe aceeasi linie cu trunchiul si astfel femuralii externi(bicepsul femural) lucreaza mai mult.
Daca femuralii tai interni au ramas in urma atunci este bine sa alegi varianta din sezand pentru ca streseaza mai mult femuralii interni(semitendinos si semimembranos)datorita pozitiei picioarelor care se afla la un unghi de 90 de grade fata de trunchi.

Graffiti

Add comment