Culturism - CulturismFitness.ro

Flexiile cu bara – priza ingusta vs priza larga

Flexiile cu bara – -priza ingusta vs priza larga

Chiar daca tehnica ta de executie la flexiile din stand este perfecta tot trebuie sa schimbi pozitia prizei pe bara pentru ca aceasta pozitie altereaza tipul de rotatie a bratelor.

  • Cand  priza este apropiata de latimea umerilor, bratele sunt drepte,nerotite si se afla in asa-numita pozitie anatomica.
  • Cand priza este mai larga decat latimea umerilor coatele sunt mai departate de trunchi si bratul este ridicat din articulatia umarului.(pozitia se mai numeste si rotatie exterioara).Rotatia exterioara este cu atat mai mare cu cat priza este mai larga.Cu cat priza este mai larga cu atat este mai mult implicat capul interior(scurt)al bicepsului(cel apropiat de trunchi).
  • Atunci cand priza este mai ingusta decat latimea umerilor coatele ating corpul iar bratele sunt apropiate pozitia este cunoscuta ca rotire interna.Rotirea interna este cu atat mai mare cu cat priza este mai apropiata si cu atat capatul lung(extern)este mai mult implicat in miscare.Adauga varietate antrenamentului tau prin schimbarea modului de efectuare al exercitiilor.

Graffiti

Add comment