Culturism - CulturismFitness.ro
Extensii cu gantere din orizontal

Fluturari cu gantere din orizontal

Extensii cu gantere din orizontal
Fluturari cu gantere din orizontal

  • Piept – (Zona Mediana a Pectoralului )

Este un exercitiu suplimentar, de izolare a pectoralului, care se recomanda executia dupa exercitiile de baza sau la sfarsitul antrenamentului de pectorali.

Se face pe o banca orizontala, cu spatele lipit de banca pe tot parcursul miscarii deoarece indoirea coloanei vertebrale, modifica tehnica de executie si anuleaza valentele corective ale exercitiului.

Miscarea se face prin apucarea ganterelor cu o priza neutra, cu bratele putin flexate si coborarea acestora impreuna cu un inspir, pana la intinderea pectoralilor in functie de mobilitatea musculaturii. Nu este recomandata o intindere exagerata a musculaturii datorita riscului mare de accidentare.
Revenirea se va face prin ridicarea ganterelor, impreuna cu un expir pana la apropierea acestora. Coborarea si ridicarea ganterelor va trebui sa descrie un arc de cerc, iar miscarea bratelor se va face intr-un ritm mai rapid. Pe tot parcursul miscarii, pectoralii va trebui sa fie intr-o continua contractie.

Exercitiul solicita tot segmentul de contractie al pectoralului, in special zona mediana a Pectoralului. Datorita faptului ca este un exercitiu de izolare, acesta va solicita doar grupa respectiva de muschi.
Exercitiul se va face cu o greutate care sa permita executarea a 12-15 repetari in 3-4 serii.

Add comment