Culturism - CulturismFitness.ro
Fluturari la helcometru

Fluturari la helcometru

Fluturari la helcometru

Fluturari la helcometru

  • Piept – (Zona Mediana a Pectoralului , Zona Inferioara a Pectoralului si Zona Superioara a Pectoralului)

Este un exercitiu suplimentar si se recomanda executarea la sfarsitul antrenamentului de pectorali sau dupa terminarea exercitiilor de baza.

Exercitiul se face din picioare cu trunchiul aplecat, la un unghi de 45 – 90 grade fata de verticala. Spatele se va mentine drept pe tot parcusul miscarii cu privirea in fata iar picioarele departate la nivelul umerilor si putin flexate.

Miscarea se va face prin apucarea manerului de helcometru cu o priza neutra, de la un nivel mai sus decat nivelul umerilor, prin apropierea acestora in fata cu bratele putin flexate, impreuna cu o miscare si un expir puternic. Revenirea se va face cu o miscare controlata si lenta impreuna cu inspir pana in pozitia de start.

Zonele solicitate in timpul exercitiului vor fi influentate de unghiul folosit si pozitia bratelor in momentul apropierii acestora in timpul miscarii.
La un unghi de 45 de grade, prin apropierea bratelor in partea de jos, va fi solicitata intr-o proportie mai mare Zona Inferioara a Pectoralului.
La un unghi de 90 de grade fata de verticala prin apropierea bratelor in partea de jos, va fi solicitata intr-o proportie mai mare, Zona Mediana a Pectoralului.
La un unghi intre 45 si 90 de grade fata de verticala, prin apropierea bratelor in partea de sus, la nivelul capului va fi solicitata intr-o proportie mai mare Zona Superioara a Pectoralului.

O alta varianta de executare a acestui exercitiu este prin incrucisarea bratelor in cursa de revenire.
Fiind un exercitiu dificil de executat datorita mentinerii pozitiei corecte a bratelor si a trnchiului se recomanda folosirea unei greutati care sa permita 10-12 repetari in 3-4 seturi.

Add comment