Culturism - CulturismFitness.ro

Impins cu ganterele la banca declinata

Impins cu ganterele la plan declinat

Antrenamentul pieptului este asteptat cu nerabdare de cei mai multi care se antreneaza cu seriozitate,executat cu multa tragere de inima pentru doborarea ultimului record personal.
Mai toata lumea isi incepe antrenamentul pieptului cu impinsul orizontal la banca cu bara,ceea ce nu este deloc rau dar este bine sa incercati sa va incepeti antrenamentul cu ganterele din declinat.Acest exercitiu se adreseaza in mod special pectoralului inferior.La acest exercitiu coatele se pot cobori mai jos decat la impinsul cu bara ceea ce reprezinta o extensie mai buna a pectoralului ,deci un stres muscular mai mare.
  Pentru ca acest exercitiu sa fie sigur si eficient trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

  • -asezati-va pe o banca declinata la 30-45 de grade,fixati-va bine picioarele pentru a va pastra echilibrul pe durata executiei,luati in maini doua gantere(palmele sa fie orientate catre picioare).Bratele trebuie sa fie intinse si greutatile deasupra pieptului.Incepe-ti astfel exercitiul.
  • -indoind inceietura cotului,veti cobori ganterele catre exteriorul pieptului.Cand ganterele au ajuns la nivelul pieptului ,expirati,impinge-ti puternic gantere-le in sus pana ajungeti in pozitia initiala,va opriti un moment ,dupa care coborati din nou ganterele pana la nivelul pieptului.
  • -tineti coatele orientate catre exterior pe toata durata executiei
  • -nu opriti ganterele in partea de jos a miscarii
  • -impngeti greutatile deasupra pieptului,pentru o buna echilibrare,NU deasupra capului sau abdomenului
  • -cand ajungeti in pozitia de varf este bine sa atingeti ganterele pentru a induce o contractie puternica la nivelul pieptului
  • -pentru a evita aglomerarea de sange in zona capului,intre serii ridicati-va si plimbati-va putin.

Daca nu a-ti folosit exercitiul pana acum este bine sa incepeti cu greutati mici-medii,si sa fiti asistati de un partener.

 

Graffiti

Add comment