Biografie Jay Cutler

Jay Cutler sa nascut la data de 3 august 1973, în Worcester, Massachusetts. Numele complet este Jason Isaac Cutler si este un culturist profesionist. Acesta si-a petrecut copilaria intr-un oras numit Sterling. Este cel mai tanar dintr-e cei sase frati ai sai. Acesta a lucrat de mic la firma de construcţii a fraţilor săi, dupa care a inceput antrenamentele de culturism in 1991, la împlinirea vârstei de 18 ani. Dupa doar un an de antrenamente a participat la primul sau concurs Teen Nationals. In anul 1994 l-a cunoscut pe Bruce Vartanian care ia devenit antrenor. In anul 1996 Jay castiga titlul de campion national la categoria grea si este invadat de oferte de sponsorizare, in cele din urma semnand un contract cu Joe Weider. Debutul la profesionişti a avut loc la Night of Champions din 1998 unde a iesit pe locul 11. În luna iulie a aceluiasi an s-a căsătorit cu prietena care erau impreuna de şapte ani, Kerry, in Las Vegas. In 1999 sa clasat pe locul 3 la Pro Ironman, locul 4 la Arnold Classic si locul 15 la Mr. Olympia. În 1999, Jay şi Kerry s-au mutat la Aliso Viejo, statul California unde Kerry s-a angajat ca asistentă medicală la un spital iar Jay si-a continuat antrenamentele, anul urmator ajungand sa se claseze pe locul 8 la concursul Mr. Olympia.
Dupa mai multe concursuri in 2006 ajunge sa castige titlul Mr. Olympia, unde il invinge pe Ronnie Coleman.

Palmares:

1993 NPC Teen Nationals – loc I
1996 NPC Nationals – loc I
1999 IFBB Ironman Pro Invitational – loc III
2000 IFBB Night of Champions – loc I
2000 British Grand Prix – loc II
2000 Italian Grand Prix – loc II
2001 Mr. Olympia – loc II
2002 Arnold Classic – loc I
2003 Arnold Classic – loc I
2003 Ironman Pro Invitational – loc I
2003 San Francisco Pro Invitational – loc I
2003 Mr. Olympia – loc II
2003 Russia Grand Prix – loc II
2003 Dutch Grand Prix – loc I
2003 British Grand Prix – loc I
2003 GNC Show of Strength – loc II
2004 Arnold Classic – loc I
2004 Mr. Olympia – loc II
2005 Mr. Olympia – loc II
2006 Mr. Olympia – loc I
2006 Austrian Grand Prix – loc I
2006 Romanian Grand Prix – loc I
2006 Dutch Grand Prix – loc I
2007 Mr. Olympia – loc I
2008 Mr. Olympia – loc II
2009 Mr. Olympia – loc I
2010 Mr. Olympia – loc I

Bookmark and Share
[Delicious] [Digg] [StumbleUpon] [Myspace] [Linkedin] [Twitter] [Facebook] [Google Plus]

0 Comentarii

Adauga comentariu


*