Biografie Ronnie Coleman

Ronnie Coleman

Ronnie Coleman nascut la data de 13 mai 1964, in Monroe, Louisiana, SUA cu numele complet Ronald Dean Coleman si este un culturist profesionist american, căştigător al titlului Mr. Olympia între anii 1998 – 2005.
Coleman a absolvit Grambling State University în 1989 cu specialitatea contabilitate, in aceeasi perioada jucand fotbal american în echipa universităţii. După absolvire, Coleman a lucrat ca ofiţer de poliţie, in aceeasi perioada fiind si culturist profesionist.
Cantareste aproximativ 135 kg în formă de concurs, iar în extrasezon urcă până la aproximativ 150 kg.

Ronnie Coleman detine cele mai multe victorii în culturismul profesionist, câştigând 26 de concursuri printre care si 8 titluri de Mr. Olympia egalandu-l pe Lee Haney (campion între anii 1984 – 1991).

Dupa aceste victorii in 2006 a incercat sa doboare recordul deţinut de el şi Lee Haney dar sa clasat pe locul 2 in urma lui Jay Cutler. În 2007 a încercat din nou să mai obţină un titlu, dar s-a clasat doar pe locul patru, iar la sfarsitul concursului a anunţat că aceasta a fost ultima lui participare la concursul Mr. Olympia.

Palmares:

1990 Mr. Texas loc 1
1991 World Amateur Championships loc 1 (cat. grea)
1995 Canada Pro Cup loc 1
1996 Canada Pro Cup loc 1
1997 Grand Prix Russia loc 1
1998 Night of Champions loc 1
1998 Toronto Pro Invitational loc 1
1998 Mr. Olympia loc 1
1998 Grand Prix Finland loc 1
1998 Grand Prix Germany loc 1
1999 Mr. Olympia loc 1
1999 World Pro Championships loc 1
1999 Grand Prix England loc 1
2000 Mr. Olympia loc 1
2000 Grand Prix England loc 1
2000 World Pro Championships loc 1
2001 Arnold Schwarzenegger Classic loc 1
2001 Mr. Olympia loc 1
2001 New Zealand Grand Prix loc 1
2002 Mr. Olympia loc 1
2002 Grand Prix Holland loc 1
2003 Mr. Olympia loc 1
2003 Grand Prix Russia loc 1
2004 Mr. Olympia loc 1
2004 Grand Prix England loc 1
2004 Grand Prix Holland loc 1
2004 Grand Prix Russia loc 1
2005 Mr. Olympia loc 1
2006 Mr. Olympia loc 2
2006 Austrian Grand Prix – loc 2
2006 Romanian Grand Prix – loc 2
2006 Holland Grand Prix – loc 2
2007 Mr. Olympia loc 4
2008 Tg.Lapus loc 5

Bookmark and Share
[Delicious] [Digg] [StumbleUpon] [Myspace] [Linkedin] [Twitter] [Facebook] [Google Plus]

0 Comentarii

Adauga comentariu


*