Culturism - CulturismFitness.ro
Culturism

Proteina din zer si leucina creste forta

Culturism

Proteina din zer impreuna cu leucina ajuta la cresterea fortei

Proteina din zer a fost catalogata drept cea mai buna sursa de proteine de calitate, datorita profilului excelent al aminoacizilor precum si viteza cu care aceasta este cedata si absorbita de catre organism. Pe langa toate aceste functii benefice pentru musculatura, aceasta are capacitatea de a inbunatatii functia imunitara si sanatatea gastrointestinala.

Un studiu, sa realizat recent in California cu scopul de a determina efectele antrenamentului de rezistenta in conbinatie cu suplimentarea proteinei din zer si leucina. Cantitatea de suplimente nutritive a fost de 20 g proteina din zer cu 6 g leucina, consumate zilnic.

La acest experiment au participat 33 de barbati impartiti in trei grupari. Primul grup au consumat proteina din zer cu leucina, al doilea grup au consumat doar carbohidrati iar al treilea grup nu au consumat nici un fel de suplimente nutritive.
Toate grupurle s-au antrenat timp de opt saptamani cu un membru nedominant avand un antrenament unilateral al muschilor extensori ai picioarelor.

La sfarsitul experimentului grupul care a consumat proteina din zer cu leucina au inregistrat o crestere a fortei musculare atat la membrul antrenat cat si la cel neantrenat. In urma cercetarilor sa indicat si o crestere a zonei musculare traversale. Grupul care au consumat carbohidrati si cei care nu au consumat suplimente au avut o crestere mult mai mica in forta. Astfel cercetatorii au ajuns la concluzia ca suplimentarea cu proteina din zer si leucina ajuta la cresterea fortei cat si a masei musculare.

Add comment