Culturism - CulturismFitness.ro

Repetarile negative

Repetarile negative

 

   Repetarile negative sunt acelea in care contractia musculara se concentreaza pe partea negativa(atunci cand muschiul se extinde).Este bine sa aplicati aceasta terapie de soc pentru grupele incapatanate,care nu raspund la antrenamentul obisnuit.
Aceasta tehnica se aplica intr-un antrenament,dupa ce efectuati o serie obisnuita(in care muschiul este activat pe partea pozitiva a miscarii),la sfarsit efectuati cateva repetari negative,pana la epuizare,sau cand folositi greutati mari (cu care efectuati pe partea pozitiva doar o singura repetare pozitiva )urmata de 1-2 repetari negative pe care le efectuati foarte lent.

Cand efectuati antrenamentul clasic,epuizarea musculara va fi atinsa pe partea pozitiva a miscarii,dar nu si pe partea negativa.Asadar daca veti continua seria cu repetari negative veti aduce un plus de tensiune in muschiul tinta,o intensitate ridicata a antrenamentului ,ceea ce va duce la cresterea fortei si hipertrofiei musculare.

Cand aplicati aceasta tehnica,trebuie sa fiti asistat de un partener pentru ca muschiul ajunge la epuizare musculara in prima faza pe partea pozitiva a miscarii ca mai apoi si pe partea negativa a miscarii.Partenerul trebuie sa suplineasca forta pe partea pozitiva a miscarii si sa asiste la partea negativa care trebuie sa se desfasoare controlat si in siguranta.

Repetarile negative sunt folosite cel mai des pentru grupele musculare deficitare.Alegeti un exercitiu la care repetarile negative se preteaza bine ,efectuati doua serii standard,urmate fiecare de o repetare sau doua negative.Pentru acelasi exercitiu mai faceti doua serii cu greutatea maxima si incercati sa coborati greutatea cat mai lent posibil,sub supravegherea unui partener.
Aceasta tehnica se adreseaza sportivilor cu experienta,nerecomandata incepatorilor.Efectuati repetarile negative cu moderatie,pentru ca exercita un stres mare asupra muschilor,tendoanelor si ligamentelor.

Graffiti

Add comment