Culturism - CulturismFitness.ro

Seturile drop si superseturile

Seturile drop si superseturile

Varierea exercitiilor
Daca faci tot timpul aceleasi exercitii pt brate asta explica lipsa rezultatelor. Muschii se obisnuiesc cu acea miscare si numai raspund, astfel pentru a creste, muschii trebuiesc socati. Pentru a face acest lucru este necesara modificare continua a exercitiilor de la antrenament la antrenament.

Doua tehnici pe care profesionistii le folosesc pentru maximizarea cresterii musculare sunt seturile drop si superseturile.

Seturile drop(seturile piramidale)
Sunt cunoscute si sub denumirea de „seturi piramidale”pentru ca incepi cu o greutate mare pe care o reduci pe parcurs.Incepi exercitiul cu o anumita greutate pana la epuizare apoi reduci greutatea si faci din nou acelasi exercitiu pana la epuizare(fara pauza).CAnd numai poti face nici o repetare cu o greutate mai mica o reduci din nou si faci acelasi exercitiu imediat fara sa te odihnesti.

EX de set drop pt biceps:  sa zicem ca de obicei faci flexii cu gantere de 22 kg.iei ganterele de 22kg si faci cate repetari poti,pana la epuizare.apoi imediat(fara pauza)iei gantere de 20 kg si executi acelasi exercitiu pana la epuizare.Fara sa iei pauza iei ganterele de 18 kg si executi acelasi exercitiu pana simti ca-ti cedeaza muschii.acesta formeaza 1 singur set.Aceste seturi sunt intradevar foarte grele dar iti activeaza foarte bn muschii si ii forteaza sa creasca.

Superseturile
Faci un anumit tip de exercitii pentru o gupa musculara pana la epuizare, apoi imediat treci la alt exercitiu pentru aceeasi grupa musculara.Spre deosebire de seturile drop in care faci acelasi exercitiu de cateva ori reducand greutatea ,aici este vorba de doua exercitii pentru aceeasi grupa musculara facute unul dupa altul.

Exemplu de superset pentrut biceps:
ia haltera cu care faci flexii in mod obisnuit si 2 gantere mai usoare langa tine .,pe o banca.Incepi exercitiul cu flexii cu haltera din picoare pana la epuizare apoi te asezi pe banca iei ganterele si faci flexii alternate cu ganterele pana nu mai poti.

Graffiti

Add comment