Culturism - CulturismFitness.ro

Vince Gironda – Sistemul 8×8

 

vince gironda

Vince Gironda si sistemul 8×8

Vince Gironda(9.11.1917-18.10.1997) a fost antrenor si inovator,a antrenat de-a lungul timpului persoane celebre,in sala sa antrenandu-se pentru o perioada si Larry Scott,Lou Ferrigno si Arnold Schwarzenegger.Era impotriva utilizarii steroizilor ,a fumatului,alcoolului,meselor neregulate,zaharului rafinat si al pierderii noptilor.

Sistemul 8×8
Vince Gironda si-a creionat propria varianta de antrenament.Sistemul 8×8 presupune executarea a 8 serii de cate 8 repetari pentru fiecare exercitiu.Pauzele dintre serii sa fie de 15-30 de secunde.Nu se antrena mereu asa,dar spunea el ca sistemul 8×8 i-a adus cele mai multe satisfactii.

Vince Gironda era adeptul antrenamentului de mare volum pentru a obtine o crestere musculara rapida si pentru a reduce stratul de grasime.Nu credea in exercitiile aerobice pentru ca puteau compromite cresterea musculara.Era de parere ca antrenamentul cu greutati este superior antrenamentului aerobic pentru a pierde grasime.
El recomanda 6 mese mici pentru stimularea metabolismului,a promovat regimurile cu putini carbohidrati,a inclus grasimi in dieta,contrar a ceea ce promova industria aerobica la acea vreme.

Graffiti

Add comment